Inici

Aquesta primera entrada voldria que servis de presentació i, també, per veure per on aniran les coses.

Haig de dir que encara m' haig de familiaritzar amb el Blogger i trobar-li les diferents eines que ofereix: soc un principiant en això dels blocs. Perdoneu , dons, la simplicitat de les primeres entrades.

Parlaré, evidentment, de cuina però també de productes, de espècies, potser de història, de cuines asiàtiques, de viatges relacionats amb la cuina, etc.

M' agrada, sobretot, la cuina tradicional, allò que s' en diu "la cuina de l' àvia" o, com diuen els francesos "la cuisine bourgeoise". I aquest serà el tema principal de les meves pubicacions.

Crec que en el mon hi ha tres grans cuines(opinió personal i no sempre compartida). De est a oest son: la cuina tailandesa, la francesa i la catalana (o, si voleu, la catalano-occitana). Això no vol dir que altres cuines no tinguin plats extraordinaris com els "curris" de l' Índia, la "choucroute" alemanya o el "roastbeef" anglès.

Potser pensareu que m' he oblidat de la "cuina xinesa". No. La "cuina xinesa" no existeix com a tal. A Xina existeixen casi tantes cuines com províncies hi han: no es el mateix la cuina del Yunnan que la cuina cantonesa o la de Pekin, sense parlar de les cuines de les regions musulmanes d' aquest immens país. No oblidaré parlar dels productes com ,per exemple, les mongetes del ganxet que acaban de obtenir la seva D. O., del pebre o del curri.

I per acabar us agrairé moltíssim les vostres aportacions o els suggeriments que volgeu fer.




Plantació de pebre en el extrem nord-est de Cambotge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada