dijous, 29 de març del 2012

Coca de llardons de pasta de full



Aquesta coca és molt més fàcil i rapida de fer que la de massa llevada. També és molt bona i potser no omple tant.

Ingredients:

  • Una làmina de pasta de full rectangular.
  • Uns 100 grs. de llardons.
  • 25/30 grs. de pinyons.
  • 1 ou.

Piqueu els llardons (millor amb un ganivet de trincar).
Esteneu la làmina sobre un marbre enfarinat (per treballar amb pasta de full és convenient fer-ho sobre una superfície el més fred possible. El marbre és perfecte). Esteneu-la amb el corró procurant conservar la forma rectangular.
Dividiu-la, mentalment en tres parts iguals. (Imagineu-vos que teniu davant un fulletó tríptic desplegat al davant).
En la part central, exteneu la meitat dels llardons deixant, tot al voltant, un marge de un dit sense llardons. Escampeu una mica de sucre a sobre dels llardons. Plegueu a sobre dels llardons la “ pàgina “ de la dreta i presioneu amb la mà per enganxar bé els llardons.
Ara esteneu la resta de llardons sobre aquesta “pàgina” tal com heu fet abans, sense oblidar el marge, i pressioneu-los. Torneu a escampar-hi sucre.
Finalment plegueu la “pàgina" de l’ esquerra a sobre.
Passeu el corró pressionant amb compte per integrar els llardons a la pasta de full. Pressioneu amb els dits tot al voltant de la coca per segellar-la bé.
Pinteu-la amb l’ ou batut i escampeu els pinyons per sobre pressionant-los per què quedin ben enganxats. Escampeu el sucre per sobre.

Ara ja la podeu ficar-la al forn préescalfat a 180 graus. Deixeu-la uns 15 minuts vigilant que no es torri massa (quan els pinyons siguin una mica rossos ja la podeu treure). 

Amb una mica de moscatell passa molt bé... De vegades, si no em veu ningú, la suco a la copa de moscatell!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada