dimarts, 3 d’abril del 2012

Pasta "sablée"





L’ origen d’ aquesta massa per pastisseria no és gens clar. La traducció de “sablée” seria sorrenca. En un estadi de la seva preparació la massa presenta l’ aspecte de sorra. Els habitants de la ciutat de Sablé-Sur-Sarthe (situada entre Paris i la Bretanya) diuen que la varen inventar ells. Però també la troben a Àustria amb el nom de “knusper” i a Escòssia amb el nom de “shortbread”.


Aquesta pasta serveix per cobrir motlles per fer tartes, com a tapadora de tartes Tatin, per fer-ne galetes (els Sablés francesos), etc.

Es tracta d’ una pasta cruixent molt agradable. Té l’ inconvenient que es trenca fàcilment, que s’ esmicola. S’ ha d’ anar amb molt de compte al manipular-la, sobretot quan està cuita.

Ingredients:

• 250 grs. de farina
• 150 grs. de mantega
• 100 grs. de sucre
• 1 ou
• un polsim de sal

Barrejar en un bol la mantega i el sucre. La mantega ha de ser una mica tova però no fosa. Treballar-ho amb una espàtula fins obtenir una pomada espessa. Afer-hi l’ou i tornar-ho a treballar fins que l’ou fins que l’ ou estigui ben incorporat. Afegiu la farina i la sal i amasseu-ho a mà fora del bol. Quan la massa sigui ben homogènia emboliqueu-la amb film o amb un drap humit i deixeu-la reposar en un lloc fresc (no a la nevera) uns 30 minuts. La pasta “sablée” ja està a punt de ser utilitzada. Vigileu de no amassar durant massa estona dons l’ escalfor de la mà farà que la massa es torni elàstica i això no ens convé.

Una variant:

En el moment de posar la farina també podeu incorporar-hi uns 25 0 30 grs. d’ ametlla molta per donar-li més sabor i per accentuar la textura una mica sorrenca que té aquesta pasta.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada