dissabte, 9 de juny del 2012

Nam Prik Ong (porc picant)









El "nam prik ong" és un guisat de porc acompanyat amb verdures crues, típic del Nord de Tailàndia.
Alguns li diuen salsa per acampanyar verdures crues (és cert que té l’ aspecte d’ una salsa bolonyesa), d’ altres, jo per exemple, diuen que és un plat de carn acompanyat de verdures crues que s’ utilitzen per menjar la carn. No cal discutir-ho. És un plat boníssim de porc i verdures. Això si, és picant.

La presentació és important. Normalment es presenta la carn en un bol envoltat per les verdures. Si aquestes es presenten tallades amb gràcia i de diferents formes molt millor. Penseu que a Tailàndia hi ha molta afició a esculpir verdures i fruites en forma de flors. Això no té només una funció decorativa, les verdures que manjem han de ser també atractives a la vista tant com sigui possible. La combinació de colors també és important.

Ingredients per a 6 persones: 

Per la carn
1 cullerada de sopa de curri vermell (això per un picant normalet. Si ho voleu més picant poseu-n' hi més. aneu tastant-ho)
1 cullerada de sopa de pasta de gambes
300 grs. de carn de porc picada
2 o 3 tomàquets ben madurs
2 cullerades de sopa de nam pla (salsa de peix)
Oli neutre (gira-sol, per exemple)
1/2 culleradeta de cafè de sucre
1/2 got d’ aigua mineral

Verdures:
2 pastanagues grosses
2 carabassons de no més de 20 cm.
1 cogombre ben tendre
2 cabdells d' enciam o l' ull d' una col xinesa

Elaboració:

Trinxeu ben petit els tomàquets. Desfeu una mica la carn picada perquè no fassi grumolls quan la fregiu.
En un wok o paella fonda poseu a escalfar l' oli. Quan estigui calent sofregiu la carn remenant-la bé i desfent els possibles grumolls. A mig fregir poseu-hi els tomàquets trinxats i continueu remenant 1 minut més.
Afegiu-hi la pasta de gambes i el curri vermell, el nam pla i l' aigua. Deixeu-ho coure encara un minut sense parar de remenar perquè s' evapori una mica el líquid i ja està. Aboqueu-ho en el bol o recipient on ho servireu. S' ah de servir calent. Veieu, és molt senzill de fer!








Pel que fa a les verdures:



Les verdures que he triat són cabdells d' enciam, pastanagues, carbassó i cogombre. També hauria pogut agafar floretes de coliflor o bròquil, un cor de col xinesa, etc. Es tracta de què la varietat de colors i la manera de tallar-les sigui arable a la vista a més de pràctica per portar el Nam Prik Ong a la boca. Amb una cullereta agafeu una mica de carn amb salsa i la dipositeu sobre la verdura (per això la forma de rodanxa o de barqueta va molt bé).




Veieu uns exemples:
















Com tot plat a Tailàndia també s' acompanya amb arròs.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada